Tijdgeest

Route 1665: De Zeestraat
naar Scheveningen

In 1665 werd de "Zeestraat van
's-Gravenhage naar Scheveningen" aangelegd. De eerste bestrate weg in Nederland tussen twee plaatsen. Nu de Scheveningseweg.
Wil je met een groep deze route op historische wijze afleggen? Maak dan een afspraak met de Haagsche Gouden Koetsjes.
Ook kun je deze weg naar Scheveningen-dorp afleggen met tram 1 (halte Duinstraat of met de fiets!

Thor
Den Haag kust Scheveningen
logo

Met de koets via de historische route 'De Zeestraat'!

Voor groepen is het mogelijk de koets te reserveren en/of de rondleiding door het dorp onder leiding van de schrijfster met accordeon. Hieronder staan enkele suggesties.

Mogelijke combinaties met koets

- vanuit centrum Den Haag naar Vuurtoren
Met de koets is af te spreken dat je naar de Vuurtoren wordt gebracht, die open is op woensdag en zaterdag bij voldoende bezoekers in verband met aanwezigheid van een gids. Kinderen moeten minimaal 5 jaar zijn.

- vanuit centrum Den Haag naar Muzee Scheveningen

- na bezoek Panorama Mesdag met koets naar het strand
Panorama Mesdag ligt aan het begin van de weg waar het nog Zeestraat heet. Ooit stond het Panorama iets van de weg af. Om te zorgen dat de mensen het beter konden vinden heeft Mesdag toendertijd een lange gang aan het Panorama laten bouwen, zodat de ingang direct aan de Zeestraat kwam te liggen. Op het grootste schilderij van Nederland kun je zien hoe de onbeschermde kust er uit zag.

- na bezoek Panorama mesdag met koets naar Vuurtoren

- na bezoek Panorama Mesdag met koets naar Muzee Scheveningen

De vuurtoren is ook bereikbaar met tram 17, neem dan halte strand i.p.v. vuurtoren in verband met het mooie uitzicht over het strand en loop een klein stukje terug.