Tijdgeest

Huygensroute:
De man achter de Zeestraat

In 1665 zag Constantijn Huygens zijn plan voor de Zeestraat eindelijk gerealiseerd worden. Voor de arme bevolking, de eer van Den Haag en het vermaak van het volk. Hij ontwierp zijn eigen buitenhuis Hofwijck in de vorm van een mens. Over de Zeestraat schreef hij een gedicht van meer dan 1.000 regels. Over Hofwijck een gedicht van meer dan 2.000 regels. Uitstekend te combineren met de Vlietvaart.
Veel plezier!


Thor
Den Haag kust Scheveningen
logo

Een aantal reguliere vaarten van de Vlietvaart sluiten aan op het bezoeken van het Huygensmuseum Hofwijck. Kaartjes voor de Vlietvaart kunt u boeken bij CityMondial. U stapt dan op bij het havenkantoor van de Ooievaart aan de Bierkade 18B in Den Haag en stapt uit bij de aanlegplaats van Constantijn Huygens voor zijn buitenhuis Hofwijck.

Ook kun je de trein nemen op het CS Den Haag en uitstappen op het perron Voorburg (ca. 10 minuten). Het perron is de voormalige berg in de tuin van Hofwijck. Hier keek Huygens uit over zijn buitenplaats naar zijn huis, dat nu doorsneden wordt door de trein.

Een andere interessante combinatie is de museumvaart van de Ooievaart door de Haagse grachten gecombineerd met een bezoek aan Panorama Mesdag.

Combinatie Rondvaart grachtengordel - wandeling - bezoek Panorama Mesdag

Wie van wandelen houdt raden we aan om de rondvaart van de Ooievaart door de Haagse grachtengordel te doen (ca. 1 uur) en dan via de Bierkade rechtsaf door de Wagenstraat (China Town) te lopen via het Noordeinde naar Panorama Mesdag aan de Zeestraat. De wandeling duurt ca. 30 minuten en leid je door China Town, de luxe winkelstraat Noordeinde, langs paleis Noordeinde naar Panorama Mesdag aan de oude Zeestraat.